среда, 26. август 2015.

Zašto zimske gume?

Ako je činjenica da svako od nas promeni obuću u zavisnosti od vremenskih prilika, zašto ne bi bilo isto i za auto?

Tema o neophodnosti zimskih guma je česta u medijima, naročito zbog zakonske obaveze montiranja  zimskih guma na vozila od 1. novembra. Ova mera, očito izaziva mnoge negativne reakcije vozača motornih vozila, pogotovo zbog nedovoljnih informacija o toj temi.
Zimske gume su  naoko identične “letnjim” gumama. Međutim, njih osim simbola pahuljice karakterizuje i druga šara, sa posebnim dezenom lamela i, što je naročito važno, posebna gumena smesa gazećeg sloja, koja naročito ispod  +7 stepeni Celzijusa, obezbeđuje prianjanje, stabilnost i optimalnu sigurnost u svim vremenskim uslovima.
Zimske gume daju najbolje od sebe u slučaju kiše, snega ili blata. Tokom zime, čak i na suvom ponašaju se optimalno i omogućavaju sigurniju vožnju od letnjih guma. Zbog toga površno je i neodgovorno reći  "Ja retko koristim auto", "Koristim auto samo u gradu", "Ako padne sneg ostaću kod kuće", itd.
Ne treba zaboraviti da su četiri gume, odnosno mali deo svake od njih, jedini kontakt između automobila koji dosežu čak dve tone težine i asfalta koji je retko dobro održavan.


Нема коментара:

Постави коментар